Skäggtrimmer i olika prisklasser

Med en skäggtrimmer kan man klippa skägget både kort och långt. Den som gillar looken av skäggstubb ska välja en trimmer före rakapparat. Den som har skägg och vill finjustera skäggväxten har stor nytta av en trimmer för det. Det är mycket enklare än att gå lös med skäggsax. Trimmern funkar också bra till polisonger och mustasch.

Billiga och dyra skäggtrimmers

Det finns skäggtrimmers i alla olika prisklasser. Det som skiljer dem åt (förutom priset) är ljudnivån, batteritiden och användsområdena. Inga regel utan undantag, men visst är det ofta så att man får det man betalar för. En dyrare skäggtrimmer har bättre hållbarhet, blir inte överhettad och klipper jämnare än dess billiga konkurrenter.

Om du vill ha ett jämnt och pålitligt resultat varje gång bör du därför leta efter trimmers i mellanklassen och uppåt. Då talar vi om 600 kr och mer. Köper du en billig modell för 100-200 kr på Jula, Clas Ohlson eller Biltema får du kallt räkna med att köpa en ny ungefär varje år.

En rätt skött skäggtrimmer i premiumklassen, +1000 kr, kan hålla i många, många år. De klipper jämnare, låter mindre och kan klippa i både vått och torrt skägg.