Köpa trimmer med eller utan sladd?

En trimmer behöver ström. Det går inte att komma från men det finns olika sätt att förse både hår- och skäggtrimmers med den här strömmen. Du kan antingen köra din trimmer med batteri eller med sladd. Det finns dessutom maskiner som klarar av båda delarna ifall du har svårt att bestämma vad som är bäst för dig.

För- och nackdelar med batteridrivet och sladd

Det kanske är ganska givet vad som är den största fördelen med att ha en batteridriven hår- eller skäggtrimmer. Du får helt enkelt en större rörelsefrihet. Du kan använda den utomhus, ta med den på resa om du är osäker på tillgång till vägguttag.

Oster 616 är en hårtrimmer med sladd

Men det har ju sitt pris såklart och en hårtrimmer som klipper effektivt behöver ha ett batteri av hög kvalité. Det kostar lite extra men du får då friheten att kunna klippa och trimma var du vill.

Det leder oss direkt in på en fördel med trimmers med sladd. Det är då givetvis att de är billigare. Men det är inte av den anledningen tycker vi som du ska välja en sån. Det är för att de, när det finns eluttag, alltid kan jobba. Den batteridrivna hårtrimmern som du glömt att ladda och som slutar klippa efter 2 minuter, lämnar halva huvudet oklippt. Och du ska på fest om en halvtimme. I det läget är sladden din räddning.

Sladdlösa trimmers som kan pluggas in i väggen

Har du svårt att välja? Men välj inte något av de två ovan alternativen. Ta det tredje och köp en trimmer som kan klippa både med och utan sladd. Då har du friheten men också säkerheten i samma paket.

Laddare till Andis Ionica hårklippmaskin

Du kan alltså äta kakan och samtidigt ha den kvar. Det bästa av två världar. Ja, nog med floskler – det är helt enkelt ett bra köp om din hår- eller skäggtrimmer kan drivas både ur- och ikopplad. Det viktiga kanske ändå inte är just detta utan att det är en trimmaskin som ger ett bra resultat. Dess övriga egenskaper som motor, skärblad och tillbehör bör vara högst på listan att bedöma. Om det då finns flera alternativ som verkar jämnbördiga, låt batter, sladd eller kombo vara avgörande för ditt köpval.

 

Lämna en kommentar

15 + 17 =