Att välja hårtrimmer bäst för dig

Att välja hårtrimmer är inte alltid så lätt när det är dax att köpa en hårklippare. Klipper du dig ofta är det värt att lägga några extra kronor på en riktig trimmer som faktiskt håller längre och som dessutom klipper ditt hår effektivt. Undvik att lockas av de billiga priserna på hårtrimrar från de stora varuhusen. Om du är beredd att lägga lite extra tid på omvårdnad av din klippmaskin kommer den att hålla i många år framöver. Se till att ta hand om din trimmer så att den inte slits i onödan.

Det kan vara svårt att välja men grundregeln är som så ofta att man får vad man betalar för. Köper du en billig hårtrimmer får du en hårklippare som kanske inte håller så länge och det det kan vara svårt att hitta tillbehör som extra distanskammar, eller nya skärhuvuden om det gamla börjar bli slött. Då tvingas du köpa en helt ny maskin och på sikt kanske det har blivit en dyrare affär för dig totalt sett.

Tänk på att välja hårtrimmer som passar dina behov

Bäst välja hårtrimmer från kvalitetsmärken

Tänk på att välja hårtrimmer från ett märke som är välkänt och har kvalitetstrimmers. Välj ett märke som tillverkat och sålt hårtrimmers och hårklippare i många år. Då kan du vara trygg i att din hårtrimmer faktiskt är tillverkat enligt beprövade metoder och att det finns garantier, reservdelar och support att tillgå.

Ett smart sätt för att veta om det är bra kvalité är att kika på vad frisörer väljer för märke. De är beroende av att maskinerna fungerar om och om igen och håller för lång drift. Populära kvalitetsmärken är:

  • Oster
  • Moser
  • Babyliss

Både Oster och Moser är märken som dessutom används för att klippa hundar, katter och andra husdjur. Maskinerna klarar hårtyper av många olika slag. De kostar en del att köpa in, men väl omhändertagna håller de för många år framöver. Det är ganska lätt att få tag på extra skärblad och variationen är stor.

Lämna en kommentar

tre × 4 =